BA
M

Da li znate šta je imunitet i koliko je važan za organizam? Imunitet je zapravo zaštitar organizma od bakterija, virusa i drugih napasnika koji redovito vrebaju kako bi nam naštetili. On nas brani od infekcija, bolesti i zaraza. Kod nekih osoba je imunitet veoma snažan, pa su samo u rijetkim situacijama prehlađeni ili slabašni. Dok je kod nekih osoba imunitet veoma oslabljen pa su jako često izloženi opasnostima po zdravlje.

Šta je imunitet

Kako imunitet dodatno pojačati, kako ga osnažiti?

Kvalitetna prehrana

Sigurno se već mnogo puta čuli od ljekara za razne tablete za imunitet koje biste trebali uključiti u svoju prehranu. I to je zapravo odlična ideja, jer su to jako važni suplementi koji će vam pomoći prilikom izgradnje imuniteta. Međutim, tablete za imunitet ne smiju biti jedini odabir i jedino rješenje kada je zdravlje u pitanju. Iako su tablete za imunitet prepune raznih vitamina, kvalitetna prehrana je najvažnija.

Dakle, prehrana koja uključuje vrijedne sastojke, dovoljne količine mikroorganizama odnosno probiotika, vitamine, minerale itd. Kada su u pitanju probiotici, mliječne kiseline su temelj snažnog imuniteta.

Vitamini B skupine održavaju crijevne sluznice te jačaju imunitet na jako brz način, smanjuju osjećaj iscrpljenosti i umora. Kada su, recimo, minerali u pitanju, unošenje cinka kao snažnog antioksidansa zaštiti ćete svoje stanice od stresa i pridonijeti metabolizmu.

Raznovrsna prehrana u kojoj ćete izbjegavati masnoće, gazirane i slatke sokove, brzu hranu, pomoći će vam da svoj organizam oporavite i da ga osnažite.

Tjelesna aktivnost i imunitet

Tablete za imunitet jesu odlična ideja, kao i raznovrsna ishrana koja će pomoći u procesu obnavljanja imuniteta. Ali, znate li koliko je tjelesna aktivnost važna za tijelo?

Samo sat vremena tjelesne aktivnosti u toku dana može osnažiti vaš imunitet i smanjiti pojavu upalnih procesa. Fizička aktivnost na vaše zdravlje djelovat će pozitivno i smanjit će pojavu virusa i bakterija. Stoga, lagana šetnja sat vremena, lagano trčanje ili teretana? Odaberite adekvatnu fizičku aktivnost za sebe odmah.

Vrijeme za sebe

Stres je jedan od najvećih uzročnika kada je slabljenje imuniteta u pitanju. Obzirom na to da su svi ljudi u modernom dobu izloženi raznim vrstama stresa, to može biti veoma veliki problem koji vremenom postaje nemoguće riješiti. Kako se zapravo riješiti stresa?

Iako zvuči komplikovano, dovoljno je uraditi samo jednu stvar koja će razbistriti um i otjerati tmurne oblake – pronađite vrijeme za sebe!

Obzirom da stres uveliko smanjuje broj korisnih bakterije Lactobacillus, ostavlja nas bez kvalitetne potpore i naše tijelo vremenom slabi. Kako biste na vrijeme reagirali, krenite voljeti sebe. Pronađite svoj omiljeni način za opuštanje. Dakle, čitajte omiljenu literaturu, šetajte, kuhajte, trenirajte svoj najdraži sport za koji nikada ranije niste izdvojili vrijeme, i to redovno praktikujte.

Opuštanje, druženje s dragim osobama, tople riječi i razgovori otjerat će stres i pospješiti rad vašeg organizma.

Antioksidansi za jačanje imuniteta

Potrebno je konzumirati što više namirnica koje sadrže antioksidanse a koji spriječavaju oksidativnu štetu u tijelu. Antioksidanti su veoma važni za organizam i jačaju imunitet. Oni su dio vitamina, minerala i drugih nutritivno hranjivih tvari, a nalazimo ih u raznim prehrambenim namirnicama.

U antioksidanse ubrajamo vitamine  C i E, selen i cink, koenzim Q10,  karotenoide (beta-karoten, likopen, lutein, astaksantin), polifenole…

Šta je imunitet

Kako biste na siguran način obezbjedili svom tijelu antioksidante, tablete za imunitet su odlična opcija.

ASHWA IMMUNE

Ashwa immune koji sadrži ašvagandu kao adaptogenu biljku sa visokim sadržajem vitanolida, u sinergiji sa ostalim precizno formulisanim sastojcima koje čine ovaj proizvod poput: Vitamin C, Kurkuma, Cink te vitamini iz B, D i E skupine odlična je dodatna alternativa za očuvanje imuniteta tokom svih sezona.

Pridonosi boljem zdravlju i pomaže normaliziranju cjelokupnog rada u organizmu.

Ashwa Immune - za jačanje imuniteta i prevenciju protiv gripa

Praksa jačanja imuniteta važna je svim generacijama gdje se sve više i više trudimo održati optimalno stanje imuniteta kako bi funkcioniranje tijela i organizma bilo pravilno. Osnovni zadatak imuniteta jeste da štiti organizam od virusa, bakterija, gljivica ali i parazita, te da prepozna opasnost i na vrijeme otkloni štetne tvari u organizmu.

Dovoljnom količnom sna, izbalansiranom prehranom, fizičkom aktivnošću i dovoljnom količinom vode poboljšavamo i održavamo rad imuniteta. Međutim, kada ni to nije dovoljno, Ashwa Immune je tu za vas.

Proizvod možete naručiti OVDJE.