BA
M

Kvalitetan san je jako važan za život svake osobe. Kao što su hrana i zrak potrebni čovjeku, na isti način je i neometan san jako bitan za normalan način življenja. Razlozi nenaspavanosti i iscrpljenosti mogu biti različiti. Kako biste osigurali sebi i svom imunitetu normalno funkcioniranje, morate ukloniti sve vanjske uzročnike i smetnje, te obezbjediti sebi dovoljno sna.

Na koji način ćete to postići? Da li ste koristili tablete za spavanje? Jesu li i vaš siguran način za utonuti u san biljne tablete za spavanje koje koristi vaš prijatelj ili prijateljica? Ili se služite nekim drugim trikovima koji će vas odmoriti?

Koliko je sna čovjeku potrebno?

Preporuka za odrasle osobe je osam sati sna tokom noći kako bi se osjećali odmorno i snažnije. Iako mladi ljudi spavaju ili znatno kraće ili znatno duže, u ovisnosti o načinu života. Individualne potrebe se razlikuju, i nekima je dosta čak i 5 sati sna a da se osjećaju odmorno i energično.

Također, nekima je potrebno od 9 do 10 sati sna kako bi se odmorili, naročito ako rade posao koji ih psihički iscrpi. Kada su u pitanju uzročnici za optimalno spavanje ili nesanicu, tu mogu igrati ulogu sljedeće stavke: higijena spavanja, genetika, dnevni i noćni ritam, i generalno način življenja.

kvalitetan san

Također, veliki utjecaj na kvalitetu sna mogu imati pušenje, konzumiranje alkohola, vježbanje, navika jedenja u krevetu, gledanje televizije, vrijeme provedeno pred intenzivnim svjetlom (pred telefonom, računarom itd.).

Sve to zajedno određuje koliko sna je potrebno da bi se čovjek probudio svjež i odmoran. 

Da li san poboljšava koncentraciju i produktivnost?

Naravno! Manjak sna donosi negativne posljedice na produktivnost i koncentraciju i može znatno da ugrozi kvalitet obavljanja profesionalnih i privatnih obaveza.

Dovoljno sna može poboljšati kognitivni učinak što se odražava na bolje pamćenje i brže učenje. Dakle, kvalitetan san poboljšava performanse pamćenja kod svih uzrasta i doprinosi načinu funkcioniranja u toku dana.

Brojne studije su pokazale da adekvatan san također može poboljšati motoričke sposobnosti, mišićnu snagu i  izdržljivost, kaoi vještine u rješavanju raznih problema.

Nekvalitetan san je povezan sa depresijom

Depresija je itekako povezana s lošim i nekvalitetnim snom. Vjerovatnoća od pojave anksioznosi i paničnih napada je također veća kod osoba koje imaju neredovan san.

Stoga, ukoliko imate probleme s nesanicom, tablete za spavanje bi vam mogle pomoći, kao i razni drugi prirodni proizvodi, kako biste svoj san doveli u normalan nivo.

Vaše mentalno zdravlje zahtijeva kvalitetan i redovan san.

Nekvalitetan san također može povećati rizik od razvoja srčanih bolesti. Neka od istraživanja su pokazala da kratak san povećava rizik od visokog krvnog pritiska, posebno kod onih sa opstruktivnom apnejom. A sve to u konačnici može rezultirati jako lošom mentalnom slikom. I može ostaviti trajne posljedice ukoliko se ne potrudite da vaš san bude kvalitetan.

kvalitetan san

Pored navedenih problema, nedostatak sna može vam ozbiljno narušiti imunitet.

Preporuke za mirniji san

  • U krevetu ne bi trebalo gledati televiziju.
  • Za vrijeme spavanja potrebno je prigušiti zvukove i svjetlost.
  • Potrebno je izbjegavati unošenje tekućine neposredno pred spavanje.
  • Dnevno spavanje se ne preporučuje.
  • Ako je potrebno ustati po noći, potrebno je izbjegavati jaku svjetlost.
  • Nikotin je stimulant i nikako ga ne biste trebali konzumirati.
  • Kofein je jedan stimulant i pokušajte ga izbjegavati.
  • Lagani obrok može olakšati usnivanje.
  • Intenzivno vježbanje prije spavanja potrebno je strogo izbjegavati.
  • Ne biste trebali svoje kućne ljubimce dovoditi u svoj kutak za spavanje i odmor tokom noći.

ASHWA SLEEP

  • Manjak sna uzrokuje direktnu štetu i slabi imunitet.
  • Ashwa Sleep je dodatak prehrani koji će vam pomoći da stanete tome u kraj.

Ashwa Sleep za kvalitetniji san i uspavljivanje

  • Koristi se za smanjenje vremena uspavljivanja i pomaže održati kvalitetniji san.
  • To je proizvod koji se temelji na ašvagandi u kombinaciji sa Melatoninom, hormonom koji se prirodno proizvodi u hipofizi i odgovoran je da reguliše ritam spavanja.
  • Ashwa Sleep sadrži i dodatak GABA koja je neurotransmiter koji pomaže u regulaciji anksioznosti i stresa, te se sve ćešće koristi i prilikom rješavanja problema nesnanice.
  • GABA tablete od najvažnijih su neurotransmitera s inhibitornim učinkom središnjeg živčanog sustava koja brine za nesmetan san.
  • Može se koristiti pilikom lakšeg prilagođavanja čestim promjenama vremenskih zona.

Proizvod možete naručiti OVDJE.