BA
M

ASHWAGANDHA

AshwaLife – Prvi AŠVAGANDA brend u BiH

Ašvaganda, poznata i kao Withania somnifera, je biljka koja se često koristi u tradicionalnoj ayurvedskoj medicini zbog svojih mnogobrojnih zdravstvenih koristi.

Ukratko o Ashwagandi

Ašvaganda, poznata kao dragulj sušnih krajeva južne Azije, oduvijek je svojim korijenjem ukrašavala tla Indije, Nepala, Kine i Pakistana. Njena egzotična prisutnost proteže se kroz različite tipove tla, od pustinja do polupustinja, pa sve do pitomih brdovitih područja

Radi se o zeljastoj biljci koja pripada porodici Solanaceae, iste porodice kao i paradajz. Visoka je oko 30 do 60 centimetara i ima sivkasto-zelene listove, a njeni cvjetovi su zelenkasto-žuti i rastu u grozdovima. Korijen ove biljke ima karakterističan miris koji podsjeća na konjski znoj, što je i jedan od razloga za naziv “Ašvaganda”, gdje “Ašva” znači konj na sanskritu.

Oduvijek je bila cijenjena zbog svoje raznolikosti ljekovitih svojstava koja pruža. Njeno bogatstvo zdravstvenih prednosti čini je nezaobilaznim saveznikom u očuvanju dobrobiti organizma.Jedna od ključnih karakteristika Ašvagande jest njena uloga kao adaptogena. Adaptogeni su prirodne tvari koje pomažu tijelu da se prilagodi stresu i vraćaju ravnotežu u sistemima poput endokrinog, imunološkog i živčanog. Ašvaganda djeluje podržavajući adaptogeni odgovor, pomažući organizmu da bolje upravlja fizičkim, emocionalnim i hemijskim stresorima.

Učinkovita protiv stresa

Ašvaganda se ističe kao moćan saveznik u borbi protiv anksioznosti i stresa. Njena moć leži u sposobnosti da umiri živčani sistem, pružajući osjećaj smirenosti i ravnoteže u svakodnevnom haosu. Aktivni sastojci, poput vitanolida, djeluju kao prirodni umirivači, pomažući smanjiti razine stresa i anksioznosti.

Ova snažna ljekovita biljka, ne samo da potiče dobrostanje, već se i hrabro suprotstavlja hroničnim upalama koje često stoje iza različitih bolesti. Njena moćna antinflamatorna svojstva čine je istaknutim igračem u očuvanju zdravlja.Uz svoja mnogobrojna ljekovita svojstva, je pravi čuvar imunološkog sistema. Njena sposobnost poticanja aktivnosti različitih stanica imunološkog sistema čini je neprocjenjivim saveznikom u jačanju odbrambenih mehanizama organizma.

Ova biljka se ističe i kao ključni regulator hormona stresa, s naglaskom na kortizolu. Naučna istraživanja potvrđuju njen kapacitet za regulaciju razine kortizola, čime pruža organizmu snažno sredstvo za suočavanje s izazovima modernog života. Upotreba Ašvagande seže hiljadama godina unatrag. U tradicionalnim indijskim, africkim i ayurvedskim sistemima medicine, biljka se koristila za liječenje različitih tegoba, uključujući umor, stres, nesanicu i probavne smetnje. Njena dugovječna historija upotrebe svjedoči o povjerenju koje ljudi imaju u njene ljekovite moći.

ASHWA

Za vaše cjelokupno stanje organizma i mentalnu stabilnost

Korijen biljke ašvagande glavni je sastojak svih AshwaLife proizvoda. Zbog visokog udjela vitanolida – ljekovitih svojstava ašvagande, naši proizvodi sadrže širok spektar prirodno-ljekovitih dejstava koji utiču na poboljšanje zdravlja.

AshwaLife, s pažljivo odabranim formulama, pruža sveobuhvatnu podršku vašem zdravlju, bilo da želite ojačati imunološki sistem, upravljati stresom ili poboljšati reproduktivno zdravlje. Vaš put prema optimalnom blagostanju počinje s AshwaLife proizvodima.

ASHWAGANDHA: Za opću snagu tijela

AshwaLife nudi Ashwagandha dodatak prehrani dizajniran za poboljšanje općeg zdravlja, jačanje imuniteta i smanjenje stresa. Ova moćna biljka štiti imunološki sistem, bori se protiv stresa i anksioznosti, pojačava libido, podržava rad štitne žlijezde te pomaže kod nesanice i umora. Ključne prednosti ašvagande sežu izvan očekivanja, pružajući sveobuhvatnu podršku vašem fizičkom i emocionalnom blagostanju.

ASHWA IMMUNE: Očuvanje imuniteta

Ashwa Immune kombinira ašvagandu s vitaminima C, D, E, cinkom i kurkumom za podršku imunološkom sustavu. Ovaj proizvod predstavlja odličnu alternativu za jačanje imuniteta tokom cijele godine, pridonoseći cjelokupnom zdravlju i normalnom funkcioniranju organizma.

ASHWA WOMEN: Snaga za žene

Ashwa Women je posebno formulisan proizvod za žene, kombinirajući ašvagandu s vitaminima D3, B skupinom, folnom kiselinom te crvenom djetelinom. Namijenjen je jačanju imuniteta, ublažavanju menstrualnih tegoba i općem očuvanju zdravlja maternice.

ASHWA STRESS: Protiv stresa i tjeskobe

Ashwa Stress, s valerijanom i vitaminima B skupine, cilja na ublažavanje simptoma stresa. Valerijana umiruje nervozu, dok vitamini B podržavaju proizvodnju neurotransmitera. Ovaj proizvod je ključ za efikasno upravljanje stresom, pružajući vam sredstvo koje je potrebno za uravnotežen život.

ASHWA SLEEP: Za kvalitetan san

Ashwa Sleep koristi ašvagandu i melatonin za poticanje lakšeg usnivanja i održavanje kvalitetnog sna. GABA dodatak pomaže u regulaciji anksioznosti, pridonoseći rješavanju problema nesanice. Ovaj proizvod je ključan za odmorne noći i optimalno funkcioniranje organizma tokom dana.

ASHWA TESTO: Muška snaga i plodnost

Ashwa Testo je ključan dodatak ishrani za muškarce koji žele poboljšati reproduktivno zdravlje. Ovaj proizvod, osim ašvagande, sadrži sastojke koji podržavaju povećanje nivoa testosterona, poboljšavaju pokretljivost spermatozoida i doprinose plodnosti.

Poruči bez rizika

Ukoliko ne budete zadovoljni našim proizvodima, javite nam se i mi ćemo Vam obezbijediti 100% povrat novca.

Online podrška

Stojimo vam na usluzi da nas kontaktirate za bilo koje pitanje ili nejasnoću kada su u pitanju naši proizvodi i usluge.

Ko je AshwaLife?

Mlada kompanija sačinjena od strastvenih stručnjaka sa velikom ambicijom. Naša vizija je pružiti pristupačnu domaću liniju proizvoda na bazi ašvagande ali sa jednom vrlo važnom značajkom: kvaliteta mora biti neupitno besprijekorna. 

Uložili smo vrijeme, trud i resurse u pronalazak najkvalitetnijih sastojaka koje svjetsko tržište može da ponudi, te u saradnji sa svjetskim stručnjacima formulisali prvu liniju proizvoda na bazi ašvagande u BiH.

Kontaktirajte nas!

Postani partner

Korisnička podrška

Imate li pitanja i nejasnoća?

Kontaktirajte nas putem email adrese. Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja u vezi naših proizvoda.

8 + 9 =

Najčešće postavljena pitanja

Odgovori i informacije

Da li imate neko prodajno mjesto?

Koncept poslovanja za koji smo se opredijelili nije baziran na prodaji putem vlastitih maloprodajnih objekata. Primarni fokus poslovanja stavljamo na veleprodaju naših proizvoda drugim preprodavcima ali i na prodaju putem vlastite web stranice na kojoj svaki od naših proizvoda možete poručiti na siguran i brz način kroz samo par klikova na našoj stranici.

Da li postoje neke nus pojave?

Svi naši proizvodi sigurni su za konzumiranje u preporučenim dnevnim dozama. Preporučene dnevne doze kao i predloženi način primjene preporučuje se mentalno i fizičkim zdravim osobama. U slučaju alergičnosti ili osjetljivosti na bilo koji od sastojaka proizvoda ne preporučujemo njegovo korištenje. U slučaju da koristite druge lijekove istovremeno, prije upotrebe svakog novog lijeka ili dodatka prehrani, dobro bi bilo da se posavjetujete sa Vašim porodičnim ljekarom ili farmaceutom.

Koja je cijena dostave u BiH?

Cijena dostave na području Bosne i Hercegovine za iznose ukupne vrijednosti do 100 KM iznosi 7 KM po pošiljci. Za pošiljke u vrijednosti preko 100 KM dostava je besplatna.

Šta u koliko dobijem oštećenu ili pogrešnu pošiljku?

U slučaju da primite oštećenu pošiljku, obaveza je da na osnovu naloga koji se nalazi na paketu, prijavite štetu kurirskoj službi za dostavu u roku od 1h. Nakon uredno prijavljenog oštećenja, potrebno je da nam slikate oštećenje predmeta i pošaljete na email: info@ashwalife.ba a mi ćemo vam izvršiti zamjenu paketa. Ukoliko ste greškom dobili pogrešnu pošiljku dovoljno je da samo nas obavijestite i pošaljete pošiljku nazad kako bi vam izvršile zamjenu iste.

Da li su proizvodi na prirodnoj bazi?

Vitamini i minerali koje sadrže naši proizvodi kao i ostale biljke su na prirodnoj bazi i spadaju u kategoriju biljne farmacije odnosno dodataka prehrani i kao takvi ne smatraju se farmaceutskim proizvodima za medicinsko liječenje.

Da li se može poručiti van BiH?

Za narudžbe van BiH potrebno je da se obratite zvaničnoj Ashwalife web stranici u vašoj državi. Ukoliko treutno ne postoji zvanična Ashwalife web stranica u državi iz koje poručujete, za narudžbe takve vrste odgovoran je generalni distributer za navedenu regiju. Više informacija vezano za narudžbe u državama van Bosne i Hercegovine možete dobiti na upit pute e-maila: info@ashwalife.ba

Koliko traje dostava na adresu?

Sve narudžbe koje zaprimimo radnim danom (ponedeljak – petak) do 14:30 h, u zavisnosti od broja pristigli narudžbi za taj dan biti će optremljene iz našeg centralnog magacina isti dan ili naredni radni dan. Narudžbe koje pristignu poslije 14:30 h otpremaju se sljedećeg radnog dana. Rok za isporuku na adresu putem kurirske službe je 1 do 2 radna dana.

Kako se vrši plaćanje i preuzimanje pošiljke?

U skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine, plaćanje se vrši po pouzeću pošiljke, prilikom preuzimanja paketa, isključivo u KM (konvertibilnim markama), odnosno u apoenima valute države u kojoj se vrši plaćanje. Ashwalife na području teritorije Bosne i Hercegovine shodno zakonima države nema mogućnost kartičnog online plaćanja.

Savjeti i novosti

Korisne i svrsishodne informacije za tvoje zdravlje

Ashwa Women za hormonsku ravnotežu

Ashwa Women za hormonsku ravnotežu

U današnjem ubrzanom životnom tempu, očuvanje hormonalne ravnoteže postaje ključno za opće dobrostanje žena. U tom kontekstu, Ashwa Women se ističe...