BA
M

Mentalno zdravlje je definisano kao stanje blagostanja u kojem osoba može da ostvari sve svoje ciljeve i potencijale, te se može nositi sa svim drugim situacijama u životu. Osoba koja je normalnog mentalnog stanja može da doprinese društvu i uajednici, može normalno da funkcionira i da se nosi sa uobičajenim životnim stresovima i problemima.

Mentalno zdrava osoba je puna optimizma, zadovoljna je i samostalno funkcionira na putu ka uspjehu.

Nažalost, kod mnoštva mladih osoba, kao i osoba u zrelim godinama te nažalost kod djece, primjećuju se mentalni problemi kojima je nažalost, uzrok prije svega loša, odnosno toksična okolina.

Najčešći znakovi narušenog mentalnog zdravlja su nisko samopoštovanje, osjećaj neprihvaćenosti, neshvaćenosti i nesigurnosti, pa i odbačenosti.

Mentalno zdravlje

Kako poboljšati mentalno zdravlje?

Budite aktivni

Um je itekako povezan s tijelom a vježbanje i sport oslobodit će vas od nervoze, stresa i napetosti. Aktivnost poboljšava i san, te pospješuje rješavanje od paničnih napada i anksioznosti. Također, fizička aktivnost pospješuje bolje pamćenje i koncentraciju.

Dokazano je da vježbanje ima ulogu u prevenciji i liječenju blage i umjerene depresije i anksioznosti.

Pokazalo se i da odlazak u šetnju poboljšava stanje uma. Ugodna šetnja po prirodi, zelenilu, opustit će vaš um.

San je jako važan

Još uvijek nije istraženo za koliko bi vremena nastupila smrt odnosno, koliko bi čovjek vremena izdržao bez sna. Neispavanost utiče na koncentraciju i raspoloženja ali također narušava i emocionalnu inteligenciju.

Osobe koje nisu u stanju prespavati noć, mogu u toku dana kroz kratke faze spavanja nadoknaditi izgubljeni san. Jako je bitno obezbjediti dovoljno sna kako bi se mozak ali i tijelo odmorili i pripremili za ostatak življenja.

Mentalno zdravlje

Kvalitetno jedite

Zdrava i izbalansirana ishrana veoma je važna za tijelo ali i za um. Nedostatak minerala, vitamina B12, željeza može uzrokovati loše raspoloženje i dovesti do lošijeg mentalnog stanja. Pokušajte se hraniti uravnoteženo.

Izbjegavajte alkohol i pušenje

Alkoholna pića, duhan i pušenje su jako loši za kompletno stanje organizma. Pored toga što narušavaju fizičko zdravlje, ove stvari su također jako loše i za mentalno zdravlje svakog čovjeka.

Dugotrajna upotreba ovih tvari može uzrokovati nedostatak tiamina (vitamin B1) koji je važan za rad našeg mozga. Njegov nedostatak može dovesti do ozbiljnih problema s pamćenjem, koordinacijom, zbunjenošću i problemima s vidom.

ASHWA STRESS – za bolje mentalno zdravlje i jaču koncentraciju

Ono što je jako važno u modernom dobu jeste prije svega to što je sada već dovoljno razvijena svijest o ovakvim stvarima. Mentalno zdravlje je veoma važno kako biste poboljšali i unaprijedili svoj način življenja.

Shodno tome, razvili smo jedinstveni, namjenski proizvod, Ashwa Stress, koji u kombinaciji sa valerijanom i djelotvornim vitaminima B skupine može efikasno pomoći u ublažavanju i rješavanju ovih simptoma.

Smatra se da ašvaganda ima pozitivan uticaj na HPA-aksis, koji reguliše odgovor tijela na stres dok se ayurvedskoj medicini često koristi za smanjenje anksioznosti i poboljšanje kognitivnih funkcija.

Ashwa stress za ublažavanje stresa i napetosti

Valerijana koju sadrži Ashwa Stress koristi kod nervoze i tjeskobe dok posebno odabrana i formulisana skupina grupe B vitamina sudjeluju u proizvodnji neurotransmitera poput serotonina, koji štiti receptore od neumjerenog stresa.

Ashwa Stress u kombinaciji sa valerijanom i djelotvornim vitaminima B skupine može efikasno pomoći u ublažavanju i rješavanju simptoma stresa.

Ukoliko želite i vi svoju dozu anti stress terapije, ASHWA STRESS možete naručiti OVDJE.