BA
M

Spavati kvalitetnije je ključno za zdravlje no mnogi ljudi se bore sa nesanicom ili lošim snom. Stoga su savjeti za bolji san neophodni, kako biste mogli popraviti svoje cjelokupno zdravstveno stanje. 

Uspostavite rutinu spavanja

Jedan od ključnih faktora kada je kvalitetan san u pitanju  je uspostavljanje rutine spavanja. To znači da idete u krevet u isto vrijeme svake noći i budite se u isto vrijeme svako jutro. Ovo pomaže tijelu da se pripremi za san, što dovodi do boljeg i kvalitetnijeg spavanja.

Stvorite udobnu atmosferu za spavanje

Lijepa, prostrana i ugodna spavaća soba može poboljšati kvalitetu sna. To uključuje tamne zavjese ili rolete kako bi se spavaća soba u potpunosti zamračila, udoban krevet i jastuk, te umirujuću boju na zidovima.

Savjeti za bolji san

Izbjegavajte stimulanse prije spavanja

Kahva, čaj i alkohol mogu ometati san i otežati uspavljivanje. Izbjegavajte ih nekoliko sati prije spavanja, kako biste olakšali tijelu da se opusti.

Opustite se prije spavanja

Opustite se prije spavanja kako biste se pripremili za san. To možete učiniti uz pomoć meditacije, čitanjem knjige ili uz pomoć neke druge aktivnosti koja vam pomaže da se opustite.

Uključite tjelesnu aktivnost u svoj dan

Tjelesna aktivnost može poboljšati kvalitetu sna, ali važno je vježbati nekoliko sati prije spavanja. Prekasno vježbanje može dovesti do nesanice, stoga odaberite vrijeme koje vama najbolje odgovara.

Izbjegavajte stresne situacije prije spavanja

Stresne situacije prije spavanja mogu uzrokovati probleme sa snom i narušiti kvalitetu sna. Izbjegavajte gledanje vijesti ili rad na stresnim projektima neposredno prije odlaska u krevet. Umjesto toga, pokušajte se opustiti uz neku aktivnost koja vas smiruje.

Ograničite upotrebu tehnologije

Proučavanja su pokazala da korištenje tehnologije neposredno prije spavanja može narušiti kvalitetu sna. Plave svjetlosti koje ispuštaju ekrani mogu ometati proizvodnju melatonina, hormona koji pomaže regulisati san. Pokušajte izbjegavati upotrebu tehnologije barem sat vremena prije spavanja.

Pripremite se za spavanje unaprijed

Pripremite se za spavanje unaprijed kako biste osigurali kvalitetan san. Ovo može uključivati ​​izbor prikladne hrane za večeru, izbjegavanje dugih dnevnih drijemanja i odlaganje posla koji uzrokuje stres za sljedeći dan.

Pokušajte sa prirodnim suplementima – Ashwa Sleep!

Neki prirodni suplementi mogu pomoći u poboljšanju kvalitete sna. To uključuje biljne čajeve kao što su kamilica, valerijana ili melisa, kao i dodatke prehrani koji sadrže melatonin. 

Također, u borbi za redovan i zdrav san uveliko vam možem pomoći i Ashwagandha koja djeluje blagotvorno na cijelo tijelo, te rješava probleme nervoze i nesanice.

ashwa sleep za kvalitetniji san i brže vrijeme uspavljivanja

Ashwa Sleep je dodatak prehrani koji će vam pomoći da stanete u kraj nesanici. Koristi se za lakše usnivanje i pomaže održati kvalitetniji san. Temelji se na ašvagandi u kombinaciji sa Melatoninom, hormonom koji se prirodno proizvodi u hipofizi i odgovoran je da reguliše ritam spavanja.

Pronađite ono što vam odgovara i učinite kvalitetan san prioritetom u svom životu.