BA
M

U današnje vrijeme, kada je pandemija postala dio našeg svakodnevnog života, održavanje imunološkog sistema u vrhunskom stanju postalo je još važnije. Srećom, postoje neke jednostavne promjene u našem načinu života koje mogu pomoći u jačanju imuniteta. U nastavku su navedeni neki od najboljih kućnih trikova za brzo podizanje imuniteta.

Hidratacija

Jedan od najjednostavnijih načina za podizanje imuniteta je konzumiranje dovoljno vode. Voda pomaže u održavanju zdrave razine vlage u tijelu, što može pomoći u sprječavanju raznih infekcija. Preporučena količina vode za odrasle osobe je 2-3 litre dnevno. Ako vam je teško piti toliko vode, pokušajte dodati malo limuna ili drugog citrusa kako biste poboljšali okus.

Zdrava prehrana

Prehrana je ključna za održavanje zdravog imunološkog sistema. Preporučuju se konzumiranje velike količine voća, povrća i cjelovitih žitarica. Ove namirnice sadrže antioksidanse i vitamine koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i jačaju imunološki sistem.

Izbjegavajte brzu hranu, visoko procesuiranu hranu i hranu bogatu šećerima jer mogu negativno utjecati na vaš imunitet.

Redovna tjelesna aktivnost

Redovna tjelesna aktivnost pomaže u održavanju zdravog tijela i imuniteta. Tjelovježba poboljšava cirkulaciju krvi, što pomaže u distribuciji hranjivih tvari i kisika po tijelu. Također pomaže u oslobađanju hormona stresa, što može negativno uticati na vaš imunitet. Preporučuje se 30-60 minuta umjerene do intenzivne tjelovježbe pet dana u sedmici.

Dobar san

Dobar san važan je za održavanje zdravog imuniteta. Tokom sna, tijelo ima vremena oporaviti se i obnoviti stanice, što pomaže u borbi protiv infekcija i bolesti. Preporučuje se 7-8 sati sna svake noći.

Stres 

Stres može imati negativan uticaj na vaš imunološki sistem. Kada ste pod stresom, tijelo oslobađa hormone stresa koji mogu smanjiti djelotvornost imunološkog sistema. Stoga je važno naučiti kako upravljati stresom. Neki od načina na koje možete upravljati stresom uključuju meditaciju, duboko disanje, joga ili čitanje knjige.

ASHWA IMMUNE

Ashwa immune sadrži ašvagandu kao adaptogenu biljku sa visokim sadržajem vitanolida, u sinergiji sa ostalim precizno formulisanim sastojcima koje čine ovaj proizvod poput: Vitamin C, Kurkuma, Cink te vitamini iz B, D i E skupine odlična je dodatna alternativa za očuvanje imuniteta tokom svih sezona.

Ashwa immune za podizanje imuniteta

Pridonosi boljem zdravlju i pomaže normaliziranju cjelokupnog rada u organizmu.

Navedeni trikovi mogu pomoći u jačanju vašeg imunološkog sistema i zaštiti vašeg tijela od raznih infekcija i bolesti. Kombiniranjem zdrave prehrane, redovite tjelovježbe, dovoljne hidratacije, dobrog sna i upravljanja stresom, možete poboljšati zdravlje vašeg imunološkog sistema.