BA
M

Imunitet igra ključnu ulogu u zaštiti našeg tijela od raznih bolesti i infekcija. Snažan imunološki sistem omogućava nam da ostanemo zdravi i odolimo napadima vanjskih štetnih čimbenika. Jedan od načina da podržimo naš imunitet je kroz unos odgovarajućih vitamina i hranjivih tvari. U ovom blogu istražit ćemo najbolje vitamine za imunitet i kako ih najbolje unijeti u našu prehranu.

Vitamin C

Ključni igrač za jačanje imuniteta jeste Vitamin C koji je jedan od najpoznatijih vitamina. On je snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i potiče proizvodnju bijelih krvnih stanica, koje su ključne za obranu od infekcija. Najbolji način unosa vitamina C je kroz svježe voće i povrće poput naranči, jagoda, brokule i paprike.

Vitamin D

Sunčeva snaga za zdrav imunitet – Vitamin D, poznat i kao “sunčev vitamin”, igra važnu ulogu u jačanju imuniteta. Naše tijelo proizvodi vitamin D kada je izloženo sunčevoj svjetlosti, ali može se također unositi kroz hranu kao što su losos, tunjevina i jaja. Nedostatak vitamina D može oslabiti naš imunitet, stoga je važno osigurati adekvatan unos ovog vitamina.

Cink

Mikronutrijent za borbu protiv infekcija – Cink je esencijalni mikronutrijent koji ima važnu ulogu u imunološkom odgovoru na infekcije. On potiče proizvodnju i aktivnost bijelih krvnih stanica te pomaže u bržem zacjeljivanju rana.

Probiotici

Osnaživanje crijevne flore za snažan imunitet – Crijevna flora igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg imuniteta. Probiotici su korisne bakterije koje podržavaju zdravlje crijevne flore i jačaju naš imunitet. Redoviti unos probiotika kroz fermentirane namirnice poput jogurta, kefira, kiselog kupusa ili kroz dodatke prehrani može pomoći u održavanju ravnoteže crijevne flore i jačanju našeg imuniteta.

Multivitamini

Ako je teško osigurati unos svih potrebnih vitamina iz prehrane, multivitamini mogu biti korisna opcija. Multivitamini sadrže kombinaciju ključnih hranjivih tvari, uključujući vitamine A, B kompleks, C, D, E, cink i druga važna hranjiva sredstva koja podržavaju imunitet. Prije uzimanja multivitamina, uvijek se savjetujte s liječnikom ili nutricionistom kako biste odabrali prikladnu opciju za svoje potrebe.

Colorful, healthy food. Acai green smoothie bowl. Keto breakfast idea.

Prehrana bogata vitaminima

Najbolji način za unos vitamina za imunitet je kroz raznoliku i uravnoteženu prehranu. Uključite različite vrste voća, povrća, orašastih plodova, sjemenki, cjelovitih žitarica i proteina kako biste osigurali adekvatan unos vitamina i minerala. Naglasak treba biti na svježim, neprerađenim namirnicama koje su bogate hranjivim tvarima.

Kombinacija vitamina C, D, cinka, probiotika i drugih ključnih hranjivih tvari može pomoći u jačanju imuniteta. Neka vaša prehrana bude raznolika i bogata svježim namirnicama kako biste osigurali adekvatan unos vitamina i minerala. Uz pravilnu prehranu, važno je voditi zdrav način života koji uključuje redvnu tjelesnu aktivnost, dovoljno sna i upravljanje stresom. 

Ashwa Immune

Ovo je prirodni dodatak prehrani koji je formuliran s ciljem podrške imunitetu i očuvanju zdravlja. Sadrži pažljivo odabrane biljne sastojke koji su poznati po svojim imunomodulatornim i antioksidativnim svojstvima.

Evo kako Ashwa Immune može biti dobar za vaše tijelo i organizam:

  1. Ashwa Immune sadrži sastojke koji pomažu jačanju imunološkog odgovora tijela, podržavajući ga u borbi protiv infekcija i bolesti.
  2. Smanjuje oksidativni stres: Oksidativni stres je neravnoteža između slobodnih radikala i antioksidansa u tijelu, što može dovesti do oštećenja stanica i tkiva. Ashwa Immune sadrži antioksidanse poput vitamina C, vitamina E i cinka koji pomažu u neutraliziranju slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa.
  3. Podržava oporavak: Ashwa Immune može pomoći tijelu u bržem oporavku nakon bolesti ili stresnih situacija.
  4. Jača energetski sistem: Održavanje snažnog imunološkog sistema ključno je za održavanje energije i vitalnosti. Ashwa Immune sadrži sastojke koji podržavaju energetski sistem tijela, pomažući vam da se osjećate vitalnije i otpornije na umor.

 Ashwa Immune dolazi u obliku kapsula, što ga čini jednostavnim za uzimanje i integriranje u svakodnevnu rutinu. Preporučena doza se lako može prilagoditi individualnim potrebama, a upute za upotrebu nalaze se na pakiranju proizvoda.

Ashwa Immune se može koristiti kao dugoročna podrška imunološkom sistemu. Redovno uzimanje može pomoći u jačanju i održavanju imunološke funkcije tijela kako biste bili otporniji na razne bolesti.

Važno je napomenuti da dodatak prehrani poput Ashwa Immune nije zamjena za uravnoteženu prehranu i zdrav način života. Trebate se pobrinuti da unosite raznoliku prehranu bogatu voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i drugim hranjivim tvarima kako biste osigurali adekvatnu prehranu i podržali svoj imunološki sustav.