BA
M

Anksioznost i stres postali su sastavni dio modernog života, često utječući na naše emocionalno i fizičko zdravlje. U potrazi za prirodnim rješenjima, sve više ljudi okreće se GABA neuritransmiteru kao ključnom igraču u smanjenju ovih neprijatnih stanja.

Šta je GABA?

GABA, ili gama-aminobutirna kiselina, neurotransmiter je koji ima ključnu ulogu u stabilizaciji i umirivanju živčanog sistema. Nalazi se u mozgu i leđnoj moždini te djeluje inhibirajuće, što znači da smanjuje aktivnost neurona i umiruje živčani sistem.

GABA i anksioznost

Kada je nivo GABA nizak, može doći do neuravnoteženosti u aktivnosti mozga, što se često povezuje s povećanom anksioznošću. Suprotno tome, optimalan nivo GABA doprinosi smanjenju anksioznosti i stvaranju osjećaja opuštenosti.

GABA i stres

Stres može izazvati niz negativnih efekata na tijelo, a GABA igra ključnu ulogu u odgovoru na stresne situacije. Povećavanjem nivoa GABA možemo postići umirujući efekat na nervni sistem, pomažući tijelu da se nosi sa stresom na prirodan način.

GABA u Ashwa Sleep dodatku

Ashwa Sleep je inovativni dodatak prehrani koji spaja snagu GABA neuritransmitera, ašvagande i melatonina kako bi pružio podršku kvalitetnom snu. GABA u kombinaciji s ostalim sastojcima pomaže ne samo u usnivanju već i u održavanju dubokog i obnovljivog sna.

KUPITE ODMAH

Kako povećati nivo GABA prirodnim putem?

  1. Fizička aktivnost: Redovna tjelesna aktivnost podstiče lučenje GABA.
  2. Uravnotežena ishrana: Hrana bogata glutaminom, poput ribe, jaja i orašastih plodova, podržava proizvodnju GABA.
  3. Meditacija i joga: Tehnike opuštanja, poput meditacije i joge, mogu povećati nivo GABA u mozgu.

GABA neuritransmiter predstavlja prirodan način za smanjenje anksioznosti i stresa, a u kombinaciji s pravilnom njegom, možete postići ravnotežu i mir. Ashwa Sleep je vaš saveznik u tom putovanju ka kvalitetnijem i mirnijem snu, pružajući podršku vašem nervnom sistemu i osiguravajući da se budite osvježeni i spremni za novi dan.