BA
M

Melatonin, poznat kao “hormon sna”, igra ključnu ulogu u regulaciji ciklusa spavanja i budnosti. Ovaj prirodni hormon proizvodi se u pinealnoj žlijezdi u mozgu i reagira na promjene svjetlosti u okolini.U ovom blogu je sve što trebate znati o melatoninu i kako može poboljšati kvalitet vašeg sna.

Prirodni ritam tijela

Melatonin je odgovoran za usklađivanje unutrašnjeg biološkog ritma s ciklusom dana i noći. Njegova proizvodnja obično počinje rasti kada padne mrak, potičući tijelo da se pripremi za san.

Regulacija sna

Melatonin pomaže u smanjenju vremena koje je potrebno da zaspite, poboljšava dubinu sna i održava stabilnost unutar noćnog sna. Redovita konzumacija melatonina može biti od posebne koristi kod problema s nesanicom.

Antioksidans

Osim svoje uloge u regulaciji sna, melatonin je također snažan antioksidans. Štiti stanice od oksidativnog stresa i pomaže u održavanju općeg zdravlja organizma.

Prirodna potpora za putovanje

Melatonin je često korišten kao prirodni lijek za ublažavanje jet laga kod putnika koji mijenjaju vremenske zone. Pomaže organizmu da se prilagodi novim uvjetima i ubrza prilagodbu unutarnjeg sata.

Doziranje i sigurnost

Melatonin se često uzima u obliku dodataka prehrani. Preporučena doza varira, ali je važno konzultirati se s liječnikom prije početka redovite suplementacije melatoninom, posebno ako postoje prethodna medicinska stanja ili uzimanje drugih lijekova.

ASHWA SLEEP

Imate li problema sa snom? Ashwa Sleep je vaš saveznik u borbi protiv nesanice, pružajući vam prirodan i učinkovit način za postizanje dubljeg i kvalitetnijeg sna.

Ashwa Sleep se oslanja na moć ašvagande, drevne biljke poznate po svojim umirujućim svojstvima. Kombinirana s melatoninom, hormonom koji regulira vaš ciklus spavanja, ova formulacija pomaže vam lakše utonuti u san i održavati stabilan ritam spavanja.

KUPITE ODMAH

Jedan od ključnih sastojaka Ashwa Sleepa je i GABA, neurotransmiter koji igra važnu ulogu u smanjenju anksioznosti i stresa. Ova moćna supstanca dodatno doprinosi opuštanju tijela i uma, stvarajući optimalno okruženje za miran san.

Prednosti korištenja Ashwa Sleepa su mnogobrojne. Osim što vam pomaže zaspati brže, ovaj dodatak prehrani također poboljšava kvalitetu vašeg sna, doprinoseći osjećaju odmora i svježine svakog jutra.

Neka Ashwa Sleep bude vaš ključ za miran san i revitalizaciju organizma. Iskoristite prednosti ove napredne formule i pružite sebi najbolje što možete – dubok i revitalizirajući san koji zaslužujete.

Melatonin je iznimno važan za regulaciju sna i održavanje zdravog ritma spavanja. Bez obzira jeste li suočeni s problemima nesanice ili želite poboljšati svoj san, razgovor s ljekarom i razumijevanje uloge melatonina može biti ključ za postizanje mirnog i kvalitetnog sna.