BA
M

AshwaLife je prva globalno specijalizovana firma za proizvodnju i prodaju proizvoda (dodatak prehrani) sa temeljnom bazom ašvagande. Za glavnu komponentu svojih proizvoda koristimo ašvagandu visokog sadržaja vitanolida koja je 10 puta jača od uobičajenog praha i dobivena je iz korijena biljke, odakle potiču njena najdjelotvornija svojstva.

Hiljadama godina, narodi u Indiji smatraju ašvagandu jednom od najljekovitijih biljaka u svojoj medicini. Zbog brojnih potencijalnih dobrobiti i njenih adaptogenih svojstava, učinkovita je na raznim područjima organizma, ovisno o stanju tijela i namjeri zbog koje se koristi.

Nekoliko decenija unazad postala je popularna širom svijeta po svojim ljekovitim dejstvima gdje je svoju upotrebu pronašla u preventivnom liječenju raznih vrsta bolesti i zdravstvenih tegoba. Pored Indije, porijeklo vodi također i sa kontinenta sjeverne Afrike i Bliskog istoga, te se uzgaja i u raznim drugim zemljama kako bi se koristila u terapeutske i druge svrhe liječenja. Pripada rodu rajčica i ima crvene plodove, grm joj je obiman sa žutim cvjetovima i listovima ovalnog oblika.

Najveći sadržaj ljekovitih svojstava nalazi se u korijenu same biljke zbog čega se isključivo ovaj dio biljke koristi kao glavni sastojak u svim AshwaLife proizvodima.

 AshwaLife nudi širok spektar specijalizovanih adaptogenih proizvoda (dodataka prehrani) koji su prilagođeni raznim potrebama čovjekovog zdravlja u cilju poboljšanja funkcioniranja organizma, opšteg tjelesnog i mentalnog raspoloženja, te jačanja imuniteta. AshwaLife proizvodi stavljaju veliki fokus i na spriječavanje pojave simptoma anksioznosti i depresije.

Poreg toga, uspješno su razvijeni proizvodi za promicanje snage i vitalnosti koji sadrže flavonoide i razne druge efikasne vitamine koji rade u korist poboljšanja zdravlja. AshwaLife je kompanija koja je čvrsto odlučila putem svojih specijalizovanih proizvoda uspješno boriti se u pomaganju svih generacija ljudi u zaštiti njihovog zdravlja protiv nekih od najučestalnijih zdravstvenih problema današnjice.

Koja je tajna i kakve su koristi AshwaLife proizvoda? 

 AshwaLife proizvodi izuzetno su korisni organizmu jer sadrže nutritijente koji pozitivno utiču na njegov rad i sprječavanju pojave raznih bolesti uzrokovanim vanjskim okolnostima kao i unutrašnjim faktorima tijela. Korijen biljke ašvagande koja se koristi kao glavni sastojak u svim AshwaLife proizvodima visoko je koncentriran, sa velikim udjelom vitanolida te sadrži prirodni spektar djelotvornih komponenti koje efikasno utiču na poboljšanje zdravlja.

 S obzirom da je ašvaganda snažan antioksidans, kao takva uništava slobodne radikale i pokazala se kao jedna od preventivnih alternativa protiv pojave raka, tumora, stresa te mnogih drugih zdravstvenih stanja. Tajna AshwaLife leži u idealnom spoju zdravih sastojaka koje nudi korijen biljke ašvagande, u kojem se nalaze sve njena najljekovitija svojstva koja mogu da poboljšaju vaše opšte zdravstveno stanje.

 Svaki AshwaLife proizvod posebno je formulisan na bazi visoko koncentriranog korijena ašvagande u kombinaciji sa precizno odabranom skupinom drugih efikasnih sastojaka. Jedinstvena formulacija svakog proizvoda ima svoju duboku svrhu i posebnu namjenu kako bi u sinergičnom skladu svih komponenti zajedno imalo specifično djelujući efekat na organizam. U nastavku ćemo navesti nekoliko AshwaLife proizvoda za različite namjene i ukratko objasnit način primjene i djelovanja. 

 ASHWAGANDHA – Withania Somnifera 500 mg

Ashwagandha je biljka koja se često koristi u ayurvedskoj medicini za smanjenje stresa i anksioznosti, poboljšanje kognitivnih funkcija, te povećanje vitalnosti. Vjeruje se da reguliše nivoe neurotransmitera u mozgu, kao što su serotonin i dopamin. Poboljšava funkciju reproduktivnog sustava promičući zdravu spolnu i reproduktivnu ravnotežu posebno kod muškaraca. Radi se o dodatku prehrani koji je namjenjen osobama koje žele poboljšati svoje opšte zdravstveno stanje, ojačatiti imunitet, unaprijediti san i smanjiti stres. Preporučujemo upotrebu proizvoda u svrhu poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja i jačanje imuniteta. Ima opuštajuće dejstvo na tijelo i organizam i pomaže kod jačanja libida.

Način upotrebe: Uzimati (1) kapsulu dnevno uz obrok ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati. Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja.

ASHWA STRESS – za smanjenje stresa i anksioznost 

Doba u kojem živimo burno je i stresno, a anksioznost je bolest koja je uzela maha kod svih generacija. Stoga, nije iznenađujuće da sredstva za regulisanje stresa spadaju u najtraženije proizvode u svijetu. Potraga za metodama liječenja ovih problema sve je veća, a ono što ide u prednost tome jeste već razvijena svijest oko ovog problema.

 Shodno tome, razvili smo jedinstveni, namjenski proizvod, Ashwa Stress, koji u kombinaciji sa valerijanom i djelotvornim vitaminima B skupine može efikasno pomoći u ublažavanju i rješavanju ovih simptoma. Smatra se da ašvaganda ima pozitivan uticaj na HPA-aksis, koji reguliše odgovor tijela na stres dok se ayurvedskoj medicini često koristi za smanjenje anksioznosti i poboljšanje kognitivnih funkcija. Valerijana koju sadrži Ashwa Stress prije svega koristi kod nervoze i tjeskobe dok posebno odabrana i formulisana skupina grupe B vitamina sudjeluju u proizvodnji neurotransmitera poput serotonina, koji štiti receptore od neumjerenog stresa.

Način upotrebe: Uzimati (1) kapsulu dnevno uz obrok ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati. Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja.

 ASHWA TESTO  – za bolju vitalnost muškarca

Nakon što muškarac dostigne srednju životnu dob, prirodna proizvodnja testosterona se počinje smanjivati. Ašvaganda ima sposobnost da ovaj problem reguliše i regenerira. Ukoliko želite održati ili povećati svoju prirodnu proizvodnju testosterona, Ashwa Testo je upravo za vas.

Ashwa Testo kao dodatak ishrani može imati jake učinke kada je u pitanju reproduktivno zdravlje, odnosno kada se radi o povećanju nivoa testosterona, prirodnog hormona kod muškaraca. Pomaže u riješavanju simptoma smanjene pokretljivosti spermatozoida te doprinosi plodnosti muškaraca.

Ashwa Testo, pored ašvagande sadrži i druge djelotvorne komponente poput biljke tribulus terrestris sa udjelom od 90% saponia te biljku maca (Lepidium meyenii) koje sinergijski sa ašvagandom djeluju na naćin, osiguravajući da prirodan proces proizvodnje testosterona ostane na maksimalnim razinama.

Način upotrebe: Uzimati (2) kapsule dnevno uz obrok ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati.

ASHWA IMMUNE – za jačanje imuniteta i prevenciju protiv gripe

Praksa jačanja imuniteta važna je svim generacijama gdje se sve više i više trudimo održati optimalno stanje imuniteta kako bi funkcioniranje tijela i organizma bilo pravilno. Osnovni zadatak imuniteta jeste da štiti organizam od virusa, bakterija, gljivica ali i parazita, te da prepozna opasnost i na vrijeme otkloni štetne tvari u organizmu.

Dovoljnom količnom sna, izbalansiranom prehranom, fizičkom aktivnošću i dovoljnom količinom vode poboljšavamo i održavamo rad imuniteta. Međutim, kada ni to nije dovoljno, Ashwa Immune je tu za vas. 

Ashwa Immune formulisan je da štiti organizam od virusa i bakterija s obzirom da sadrži snažne antioksidante koji se uspješno bore sa slobodnim radikalima. Ashwa immune koji sadrži ašvagandu kao adaptogenu biljku sa visokim sadržajem vitanolida, u sinergiji sa ostalim precizno formulisanim sastojcima koje čine ovaj proizvod poput: Vitamin C, Kurkuma, Cink te vitamini iz B, D i E skupine odlična je dodatna alternativa za očuvanje imuniteta tokom svih sezona. Pridonosi boljem zdravlju i pomaže normaliziranju cjelokupnog rada u organizmu. 

Način upotrebe: Uzimati (1) kapsulu dnevno uz obrok ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati. Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja.

ASHWA SLEEP – za kvalitetniji san i brže vrijeme uspavljivanja

Kvalitetan san neophodan je kako bi ljudski organizam normalno funkcionirao. Adekvatna naspavanost doprinosi boljem radu srca i mozga, povećava pokretljivost tijela, koncentraciju uma, ubrzava reflekse i održava energiju tokom dana. Neispavanost se povezuje sa mnogim zdravstvenim smetnjama kao što su: depresija, anksioznost, manjak mentalnih sposobnosti, nervoza,smanjen apetit, preskakanje rada srca i sl. Pored navedenog, manjak sna uzrokuje direktnu štetu i slabi imunitet.

Ashwa Sleep je dodatak prehrani koji će vam pomoći da stanete tome u kraj. Koristi se za smanjenje vremena uspavljivanja i pomaže održati kvalitetniji san. To je proizvod koji se temelji na ašvagandi u kombinaciji sa Melatoninom, hormonom koji se prirodno proizvodi u hipofizi i odgovoran je da reguliše ritam spavanja.

Ashwa Sleep sadrži i dodatak GABA koja je neurotransmiter koji pomaže u regulaciji anksioznosti i stresa, te se sve ćešće koristi i prilikom rješavanja problema nesnanice. Može se koristiti pilikom lakšeg prilagođavanja čestim promjenama vremenskih zona.

Način upotrebe: Uzimati (1 do 2) kapsule 30 min prije spavanja ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati. Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja.

ASHWA WOMEN – za jačanje imuniteta žena i opšte zdravlje maternice

Ashwa Women je proizvod posebno formulisan za žene, na bazi ašvagande sa dodatkom D3 i skupine B vitamina, folne kiseline, te crvene djeteline (trifolium pratense flower) koja ima dugu tradiciju korištenja kao čistač krvi i limfnog sustava. Namjenjen je ženama u vidu jačanja imuniteta, ublažavanja nelagodnih menstrualnih tegoba i za jačanje opšteg zdravlja maternice.

Ashwa Women povoljno djeluje i u periodima menopauze te se koristi pri smirivanju stresa, napetosti i depresije kod žena. Može blago regulisati seksualnu želju kod nekih osoba. 

Način upotrebe: Uzimati (1) kapsulu dnevno uz obrok ili po preporuci vašeg ljekara ili farmaceuta. Dnevnu dozu po potrebi moguće je postepeno povećavati. Ne koristiti tokom trudnoće ili dojenja. U slučaju operacije, prestati koristiti ovaj proizvod dvije sedmice prije i dvije sedmice poslije operacije.